Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE)

Presentació

El Pla Català d'Esport a l'Escola està adreçat principalment a incrementar la participació dels infants i joves en activitats físiques i esportives en horari no lectiu en el propi centre educatiu i, alhora, emprar aquestes pràctiques per a la difusió i educació en valors i per a l'adquisició d'hàbits saludables. Podreu trobar a continuació algunes de les activitats que s'han fet a la nostra escola.

Curs 2011/2012

Quasi milla del migdia

La Quasi milla del migdia és una iniciativa de l'Escola Migdia per recaptar fons pel viatge dels alumnes de 6è curs. Va ser una jornada d'esport i diversió. Aquesta cursa es va celebrar el diumenge 22 d'abril a les 10h del matí i s'emmarcava dins els actes de celebració de l'Escola del DMAF (Dia Mundial de l'Activitat Física), que va ser el dia 6 d'abril.

Al llarg del matí, es van disputar 4 curses:

Les Dues "Mitges Quasi Milles"

La dels més menuts (nens i nenes d'Educació Infantil) va ser la que primera de totes. Els tres primers classificats van ser: Pau Roch (P5-B), Ferran Planagumà (P5-A) i Arnau Balliu (P5-A). Les tres primeres nenes van ser: Júlia Cors (P5-B), Marta Ricart (P5 Escola Les Alzines) i Maria Perich (P5-A).

A la segona cursa va ser la que van córrer els nens i nenes de 1r, 2n i 3r. Els tres primers classificats van ser: Arnau Pujol (2n Escola Domeny), Eric Caicedo (3B) i Biel Garcia (3B). Les tres primeres nenes van ser: Júlia Scaramella (3r Escola Montessori), Cristina Laurent (3A) i Mariona Planas (2n Escola Les Alzines).

Les Dues "Quasi Milles":

La de nois i noies de 4t, 5è i 6è, va tenir com a guanyador en Joan Marc Rodríguez (6B), seguit de l'Assango Diabone (6B) i David Roch (6A). A més, de l'Assango, la Laia Soler (4A) va ser la segona noia en arribar i la Queralt Xargayó (6B), la tercera.

La darrera cursa va ser la dels nois i noies d'ESO en amunt, incloent adults. El primer classificat va ser Eduard Puertas, seguit de Camil Alútiz i Puri Cosgaya.

Veure'n fotografies

Jornada d'iniciació esportiva

El dissabte 26 de Novembre (de 09.30 a 13.30 hores aproximadament) el Consell Esportiu del Gironès organitza la 1a jornada d’iniciació a l’esport del present curs. Tal i com ja va succeir l’any anterior aquesta 1a jornada se celebra a les instal·lacions exteriors de la nostra escola, amb partits de minibàsquet, futbol-5 i altres activitats diverses.

També s'adequen diversos espais amb activitats esportives alternatives dinamitzades per monitors titulats del Consell Esportiu del Gironès.

La jornada s’emmarca dins les activitats del “Pla Català de l'Esport a l'Escola”. S'espera una nombrosa participació de nens i nenes d’altres escoles i hi haurà servei de bar, a càrrec dels pares i mares d'alumnes de 6è, per ajudar a subvencionar el viatge de final de curs.

Curs 2010/2011

El dissabte dia 27 de novembre de 2010 va tenir lloc la primera de les jornades d'Iniciació Esportiva previstes per al curs 2010/2011 que organitzava el Consell Esportiu del Gironès. Es va dur a terme a les instal·lacions de la nostra escola, i va comptar amb la participació de 12 equips del Migdia, 6 de bàsquet i 6 de futbol-5. A més, la jornada, que de bon matí va veure's amenaçada per la pluja que havia caigut a Girona de matinada, va resultar un èxit de participació, amb molta afluència de gent, tant de l'Escola Migdia com d'altres escoles i clubs de la ciutat i de la resta de la comarca.


A més de jugar a bàsquet i futbol-5, els assistents van poder gaudir d'altres activitats com bitlles catalanes, esgrima, tennis taula i taller de ioga.

Es va comptar amb la col·laboració de l'empresa sanitària "Bufet Mèdic" que va cobrir l'assistència mèdica de la jornada. També va haver-hi servei de bar a càrrec dels pares i mares d'alumnes de 6è curs que va amenitzar la jornada i va fer que més d'un pogués esmorzar a cos de rei.

Podeu veure més fotografies de la jornada clickant el següent enllaç: http://picasaweb.google.com/ceipmigdia/JornadaDIniciacioEsportivaEscolaMigdia271110#slideshow/5544945081846419506