Activitats Extraescolars

Són activitats col·lectives de caràcter lúdic. Cada activitat té un nombre mínim i màxim de places disponibles. En cas d’excedent de sol·licituds l’assignació de places es farà per sorteig.
Trobareu la normativa completa en aquest document.
Com a AMPA federada a FaPaC, es disposa d'una assegurança de responsabilitat civil que cobreix tots els participants a les activitats i la d'aquelles persones delegades que la realitzen, siguin assalariades o no, durant tot l’any.

 

 

Aquestes són les activitats per al curs 2018-2019:

 


i
Manetes

Es realitzen uns tallers amb el suport de la monitora encarregada del taller. Es pretén despertar la imaginació dels alumnes, tot dirigint-los, a través de treballs manuals que es realitzen amb diferents materials i tècniques senzilles. Activitat realitzada per Neus Cutrinas de Fangueig.

Nivells: P3, P4 i P5
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 14

Programa Vídeo de presentació

Joc
i
Moviment

En aquesta activitat es treballarà l’educació del moviment, mitjançant el joc i l’activitat física, instruments imprescindibles per un correcte desenvolupament integral de l’Infant. Activitat realitzada per Recrea't.

Nivells: P3, P4 i P5
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

Sensibilització musical

 

Aquesta activitat pretén que els infants s’iniciïn a la música d’una manera lúdica, que aprenguin la música com un llenguatge de comunicació i expressió naturals, através de la veu, el moviment i el contacte amb els instruments i amb material sonor divers. Activitat realitzada per Escola de música Claudefaula.

Nivells: P3, P4 i P5
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 14

Programa Vídeo de presentació

Música

 

Treballar en conjunt fent atenció a les capacitats i habilitats individuals i descobrint les melodies, harmonies, polirítmies i contrapunts de manera vivencial. Tot això a través de: la veu, el moviment i el contacte amb els instruments com a prolongació del cos i com a potent eina musical. Activitat realitzada per Escola de música Claudefaula.

Nivells: de 1r a 3r
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 14

Programa Vídeo de presentació

 

English is funny

L’equip de Linguae ofereix als infants activitats i tallers organitzats en grups d’edat. La nostra manera de treballar proposa un aprenentatge de l’idioma de manera divertida i lúdica, dinàmica i comunicativa, utilitzant jocs, contes, dibuixos i fent sentir a els nens que són ells els protagonistes de les seves classes i no només espectadors. El màxim d’alumnes que acceptem a cada grup son 12, perquè cada nen tingui el seu espai i el seu temps durant l’hora de classe. Nosaltres no fem servir llibres. Pensem que les activitats extraescolars son un complement a l’activitat que ja es fa a classe i prioritzem que els nens puguin parlar i entendre l’idioma. Per això durant les classes no parlem mai en català.

Us oferirem, també, un taller d’storytelling gratuït cada dos mesos, directament a la seu de Linguae, al qual podreu participar també els pares i mares, i un taller de grafits i manualitats per Nadal o per Setmana Santa.

 

Nivells: P3 a 6è
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

Educació Emocional

La vida està plena d’alts i baixos, però nosaltres hem d’aprendre a mantenir l’equilibri (D. Goleman).

En aquesta activitat es treballarà la relació que l’infant té amb sí mateix, amb els altres i amb la vida, amb l’objectiu d’aconseguir el benestar personal i social (felicitat, autonomia, autoestima, relacions sanes,...)

A través de la creativitat i activitats lúdiques com el treball amb racons, els contes, els jocs, el moviment expressiu, diferents manualitats, etc. els infants s’endinsaran al món emocional.

L’activitat es durà a terme un cop a la setmana amb els infants i es complementarà amb un taller per pares i mares un cop al mes al centre ARRELS i dues tutories individualitzades al llarg del curs també al centre.

Nivells: de P3 a 3r (grup d'infantil i grup de primària)
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 10

Programa Vídeo de presentació

Aprenem Jugant

Els jocs de taula contribueixen al desenvolupament físic, cognitiu i social, promouen la comprensió de les regles a una edat molt curta i estimulen la participació. Es treballa:

La concentració, el desenvolupament cognitiu, la capacitat d’associació i agilitat mental, la resolució de problemes, la intel·ligència motriu, les capacitats tàctico-estratègiques...

El joc és molt enriquidor com a transmissor de valors que ajuda a sortir de sí mateix, a respectar, conviure, compartir, cuidar el seu entorn, fomenta el companyerisme, inquietuds...

Trobareu molta més informació a http://vialudica.com/page/mitjans. Si esteu interessats en saber mes sobre l’activitat podeu venir a la botiga a coneixe’ns i jugar una estona amb nosaltres. Ens trobareu a: C/ Pere Coll i Güitó 14, 17190 Salt www.vialudica.com

Nivells: de 1r a 6è
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 15

Programa Vídeo de presentació

 
 
 

Manualitats

Es realitzen unes manualitats amb el suport de la monitora encarregada del taller. Es pretén despertar la imaginació dels alumnes, acompanyant-los, a través de treballs manuals que es realitzen amb diferents materials i tècniques. Elaborem una manualitat amb diversos elements i la treballem donant-li un bon acabat. Després se la poden endur a casa i utilitzar-la. Es treballa amb diferents materials i tècniques. Activitat realitzada per Recrea't.

Nivell: de 1r a 3r
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

 

Fem
deures

Aquesta activitat la du a terme Recrea’t, facilitant el monitoratge que vetllarà perquè els nens i nenes puguin disposar del temps i espai adequat, sense soroll , per poder realitzar els deures de forma autònoma.

Nivell: de 4t a 6è (un grup per curs)
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 25

Programa

 
Expressem-nos!

A partir del llenguatge teatral buscarem entendre i utilitzar els seus codis. És una activitat que pretén desenvolupar les relacions interpersonals, la comunicació, el diàleg, la creativitat, la imaginació i la observació a partir del joc teatral i activitats grupals.

Intentarem a través de propostes del monitor treballar la desinhibició del participant així com l’expressió i la interrelació amb els companys de taller. Activitat realitzada per un professor especialista en arts escèniques de Recrea't.

Nivells: P3, P4 i P5
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

Teatre i expressivitat

Mitjançant el joc i les improvisacions arribarem al coneixement de les regles bàsiques del teatre, fomentant l’escolta, la relació amb els companys i la imaginació. Al mateix temps, aprendrem a treballar la veu: com projectar-la, la vocalització, la fluïdesa i sobretot, la seguretat en el missatge. Tot això acompanyat del treball gestual: reconèixer el nostre cos i l’espai que ens envolta, treure bloquejos físics i relacionar el gest amb la paraula.

Amb tots aquests instruments aprofitarem tots els coneixements assolits per poder treballar el text, exercitant la memorització i la interpretació i presentar una representació a final de curs. Activitat realitzada per un professor especialista en arts escèniques de Recrea't.

Nivells: de 1r a 6è
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

 

Multiesport

L’objectiu d’aquesta activitat és que les nenes i nens s’iniciïn de manera lúdica en la pràctica d’esports diversos (futbol, Hoquei,voleibol...). Es participa a les trobades del Consell Esportiu del Gironès. Activitat realitzada per Recrea't.

Nivells: de P3 a 3r (grup d'infantil i grup de primària)
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 12

Programa Vídeo de presentació

Robòtica i programació

Escola FEDAC Sant Narcis és qui dura a terme l'activitat, com a escola aposten per fomentar vocacions científiques i tecnològiques a més de treballar en valors com poden ser l'emprenedoria, el treball en equip, el respecte, companyerisme.

L'activitat tindrà una durada d'una hora setmanal, tant es farà robòtica de LEGO, com Scratch, Kodu, tallers, programació manipulativa.Tot depenent del nivell i les necessitats de cada grup. Tot i així, l'eix central són els robots i en conseqüència és on hi dedicarem més temps.

Nivells: de 3r a 6è
Grup mínim: 8 - Grup màxim: 12

 

Bàsquet

L’activitat la du a terme el C.E. ONYAR, desenvolupant la tasca de formació de jugadors i jugadores de bàsquet dins l’Escola de Bàsquet. El concepte d'Escola de Bàsquet ha d’associar-se al sentit més lúdic; com a mètode d’introducció a l’aprenentatge més bàsic, però integrat dins el procés formatiu i educatiu de l’Infant.

Les escoles de bàsquet van dirigides als nens/es d’entre 6 i 11 anys.

L’activitat s’organitzarà de la següent manera

  • Escoleta mixta (1r i 2n)
  • Premini mixta (3r i 4rt)
  • Mini maculi i femení ( 5è i 6è)
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 15

Programa Fotos

Patinatge

Vols aprendre a patinar?

El Club Patinatge Artístic Girona organitza l’activitat extra escolar de patinatge de l’escola Migdia. Una activitat on tothom hi tindrà cabuda: els més petits aprendran a patinar a través dels jocs i els més grans adquiriran els elements tècnics i figures pròpies d’aquest esport.

T’espera un curs... sobre rodes!

Avís als pares: Cal portar patins de quatre rodes per poder fer més figures. Poden començar el primer trimestre amb els de línia. Recomanem portar proteccions (genolleres, canelleres)., sobretot els/les que no saben patinar.

Novetat: Aquest curs hi haurà la possibilitat de patinar un dia o dos a la setmana.

Nivell: de P5 a 6è (2 nivells)
Grup mínim: 10 - Grup màxim: 15

Programa Vídeo de presentació

 
 
Els preus són orientatius fins que s'aprovin a l'Assemblea General d'Octubre de cada curs.
 

 

  • Per canviar activitats: Podeu escriure un correu electrònic a extraescolars@ampamigdia.cat de l'1 al 5 de Setembre.
  • El cobrament de les activitats es farà mitjançant pagaments quadrimestrals en els mesos de NOVEMBRE I FEBRER.
  • La inscripció en les activitats suposarà l’obligació de realitzar el pagament dels rebuts, no retornant aquest import encara que l’alumne abandoni l’activitat abans de la finalització del quadrimestre. No obstant, durant el mes de gener es permetrà que es realitzi una modificació d’activitat, sempre i quan la cobertura de places ho permeti. En cas de devolució per qualsevol causa del rebut bancari suposarà l’immediata expulsió de l’activitat.
  • Totes les activitats estan subjectes a canvi d’horari o de dia,  i poden ser cancelades en funció de la quantitat de nens inscrits i la disponibilitat d’espais.